Suosikkejani videopeleistä vuonna 2021

Vuoden 2021 suosikki videopelejä ovat olleet Euro Truck Simulator 2 ja American Truck Simulator. Peleissä ajetaan rekalla ja voi perustaa oman kuljetusfirman. Kumpikin peli on aivan mainio grafiikoiltaan huolimatta, että ETS2 on julkaistu jo vuonna 2012 ja täyttää siis ensi vuonna 10v. Toinen ATS on uudempi julkaistu vuonna 2016. Kummassakaan ei ole siis mitkään über hienot grafiikat mutta kahdessa uusimmassa päivityksessä tekijät ovat päivittäneet valaistusta pelissä ja omasta mielestäni se oli hyvä jo ennen päivityksiä. Nyt peli on entistä parempi. Peliltä ei tosin kannata odottaa kauheasti toimintaa eli äksöniä, koska pelit ovat nimensä mukaisesti ajosimulaatioita ja keskeisin rahanansaitsemismetodi pelissä on rekalla tavaroiden rahtaaminen. Kokemuksena täytyy sanoa, ettei se kuitenkaan ole mikään huono asia ja itselläni on ratti sekä polkimet, joten pelaaminen on mukavaa ja lisäksi joskus tulevaisuudessa näiden tilanteiden muuttuessa (tiedätte mitä virusta tarkoitan) aikomuksena olisi vaikka tehdä pieni roadtrip jossain ja matkustella. Nyt kuitenkin näin suljetussa tilanteessa ovat nämä pelit mielestäni hyvät.

ETS 2 on nykyään kartaltaan niin laaja, että siellä on Portugalista Suomeen ja Britteinsaarten pohjoisosista aina Italian eteläosiin ja Sisiliaan. Heart of Russia -lisäosa lisännee peliin lisää Venäjää. Nyt kaikki dlct omistavalla on venäjältä kolme kaupunkia, joista suurimpana Pietari. Kartat eivät ole 1:1, koska muuten esimerkiksi Pietarista Helsinkiin tavaraa kuskatessa pelissä joutuisi istumaan näytön ääressä todella kauan. Pitäisi pitää realistiset ruokatauot ja pidemmillä reissuilla vaikka Roomasta Helsinkiin joutuisi jättämään pelin päälle yön ajaksi ja pitämään nukkuma tauon. heh Olen pelannut ETS2 jo muutaman sata tuntia ja usein samalla kuunnellut äänikirjaa, joka on mielestäni hyvä idea. Voi kuitenkin laittaa omaa musiikkia pelin musiikkikansioon mp3-formaatissa ja sen kuulee pelin sisäisen toisto järjestelmän kautta. Lisäksi pelissä on useita eurooppalaisia internet radioita mutta ei tosin suurilta yrityksiltä. Niitähän voi tosin sitten kuunnella vaikka selaimen kautta tai voi kuunnella Spotifyn musiikkia tai mikä nyt itseä miellyttää.

Vaikkei tämä nyt arvostelu olekaan mutta jos mielipiteeni kiinnostaa niin annan molemmille peleille 4.5/5.
Logitech G Dual-Motor Feedback Driving Force G29 Gaming Racing Wheel with Responsive Pedals for PlayStation 5, PlayStation 4 and PlayStation 3 - Black

Kommentit